Гърция затегна мерките „Ковид“, "спира" и… интернет!

Гърция затегна мерките „Ковид“, "спира" и… интернет!

Гърция затегна още повече мерките срещу разпространението на Ковид-19. От днес се спират вътрешните полети в южната ни съседка, като щ

Гърция затегна още повече мерките срещу разпространението на Ковид-19.

От днес се спират вътрешните полети в южната ни съседка, като ще се превозват само пътници, които имат сериозни здравословни причини, бизнес, обективни семейни причини (събиране на семейството) и за връщане в постоянно пребиваване. QR- кодът става задължителен и за вътрешно пътуване. От вторник ще се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус от всички влизащи в  Гърция и през летищата, независимо от коя страна пристигат. Над 5 000 полицаи патрулират и проверяват гражданите за спазване на мерките в гръцката столица. Глобите се увеличиха двойно на 300 евро за неносене на маска или неправилно поставяне. По 500 евро плащат работодатели при издадени фалшиви документи за движение на служители.

Правителството излезе с препоръка да се ограничи ползването на интернет във времето от 09.00 до 18.00 ч. Всички търговски обекти остават затворени с изключение на хранителни магазини, аптеки и бензиностанции. Излизане се позволява само с потвърдено от властите разрешение.

Припомняме ,че от месеци преминаването през „Маказа“ за туристи е невъзможно. Не обаче и за гръцки граждани. През последните седмици няколко жители на южната ни съседка преминаваха граничния пункт като вирусоносители. Това пък бе установено в Кърджали при правенето на ПСР тест, за да могат да се върнат отново през „Маказа“.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0