Гърците се затварят още! През „Маказа“ – само бусове!?

Гърците се затварят още! През „Маказа“ – само бусове!?

Гърция затваря някои сухопътни граници, за да ограничи разпространението на коронавирус на север, съобщава „Keep Talking Greecе&#


Гърция затваря някои сухопътни граници, за да ограничи разпространението на коронавирус на север, съобщава „Keep Talking Greecе”. През „Маказа-Нимфея“ ще се допускат само товарни автомобили, става ясно от съобщението, което е публикувано и в групата ГКПП Маказа – трафик и полезна информация (Makaza/Μακάζα) във Фейсбук.

Гръцкото правителство реши да затвори някои от граничните пунктове в Северна Гърция и увеличава изискванията за тест за COVID-19 в опит да ограничи бързото разпространение на коронавирус в по-широката зона, пише гръцката медия. Затворен е един граничен пункт с Албания, а един граничен пункт с България ще остане отворен само за камиони. „Граничният пункт Кристалопиги (Смърдеш) се затваря от 06:00 ч. сутринта в петък, 20 ноември 2020 г.“, обяви правителственият говорител Стелиос Пецас. Той добави, че „граничните пунктове Какавия (Албания), Евзони (Северна Македония) и ГКПП Кулата-Промахон (България) ще останат отворени, докато през контролно-пропускателен пункт Маказа–Нимфея (България) ще преминават само камиони“, пише БГнес. Припомняме, че през „Маказа“ не се допуска преминаването на тежкотоварни камиони, над 3,5 тона. Министърът добавя, че тези, които влизат в страната, в допълнение към задължителните отрицателни PCR тестове, направени 72 часа преди пристигането в Гърция, ще преминат и през бързи тестове по границите. „Тези, които бъдат с отрицателни тестове, ще могат да влязат в страната и да бъдат насочени към местоназначението си“, каза Пецас. По отношение на епидемиологичната тежест в Северна Гърция, Пецас заяви, че контролът за спазване на мерките за защита и блокирането ще се засилят. „Броят на инфекциите остава висок в района, въпреки блокирането“, каза той. Основните медии обвиняват не само гражданите за това, но и сезонните работници, които идват в Северна Гърция от съседни страни и от райони с голямо епидемиологично натоварване.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0