Гурбетчия подкара пийнал кола в Германия, последваха две наказания и 1 каръшко изпълнение

Гурбетчия подкара пийнал кола в Германия, последваха две наказания и 1 каръшко изпълнение

Кърджалиецът М. С. Р., който живее в Германия, бе признат за виновен от съда в града край Арда в това, че се опитал за заблуди началника на сектор Път

Кърджалиецът М. С. Р., който живее в Германия, бе признат за виновен от съда в града край Арда в това, че се опитал за заблуди началника на сектор Пътна полиция при ОД на МВР-Кърджали. Наложена му е глоба в размер на 1000 лева.

Проблемите за М. Р. започнали много преди да се изправи пред съда в Кърджали.

През 2018 г. той се преместил да живее и работи в Германия, където се придвижвал с моторно превозно средство. Той бил установен да шофира след употреба на алкохол. Поради тази причина, компетентните власти лишили обвиняемия М. да управлява МПС за периода от 08.10.2019 г. до 05.01.2021 г. на територията на Федералната Република, за което българското Свидетелство за управление на МПС било иззето от тамошните пътни полицаи.

В началото на 2021-ва М. С. Р. се прибрал на село в Кърджалийско. Решил да се снабди с дубликат на издаденото му СУМПС. 3а това следвало да посети сградата на Пътна полиция при ОД на МВР в Кърджали и да попълни декларация съобразно изискванията на разпоредбата на чл.160 от Закона за движение по пътищата. Според същата разпоредба, дубликат на свидетелство за управление или контролен талон към него се издава , когато свидетелството или контролния талон е изгубен, откраднат, повреден или унищожен, за което притежателя подписва декларация.

Пред служителка в Пътна полиция М. попълнил декларацията, в която потвърдил неистина, като вписал в същата, че издаденото на негово име СУМПС изгубил при пътуване в автобус преди 9 месеца, въпреки, че му било известно, че на 08.10.2019 г., свидетелството му било иззето от компетентните власти на Федерална република Германия.

Гурбетчията положил подписа си в декларацията, която била входирана от системния оператор. Три седмици по-късно в кърджалийската Пътна полиция било получено писмо от компетентните власти в Германия, с което изпращат свидетелството на водача  М. С. Р., отнето поради наложена забрана да управлява МПС на територията на ФРГ.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0