„3,77 евро за 400 грама пачи крак в магазин в Германия. Килограмът излиза 9,42 евро, близо 20 лева. През лятото си бях в родни
„3,77 евро за 400 грама пачи крак в магазин в Германия. Килограмът излиза 9,42 евро, близо 20 лева. През лятото си бях в родния край, братовчед ми обикаляше по 7-8 часа из горите за 25-30 лева от 4-5 кила гъба. Казват, че през май дори се вадели над 100 лева, дано да е така.
Какво да се прави – разлика в стандартите! За едни е препитание, борба за хляба, за другите – деликатес и кеф.
Препоръчвам на моите земляци, ако могат да си позволят, да си правят и зимнина – консервиран пачи крак, задушен пачи крак, сушен пачи крак. Да си угаждат през зимата като истински европейци“, пише до 24rodopi.com наш гурбетчия от Германия.
Хиноманозът в пачия крак не само унищожава паразитите, но и техните яйца, за разлика от по-голямата част от фармацевтичните препарати. Ергостеролът засяга чернодробните ензими. Той се използва за неговото пречистване. Траметонолиновата киселина, която също се съдържа в пачия крак, влияе на хепатитните вируси и има хепатопротективно действие.
24rodopi.com
COMMENTS