Гурбетчията-репортер: За нас препитание, за германците – полезна храна!

Гурбетчията-репортер: За нас препитание, за германците – полезна храна!

„3,77 евро за 400 грама пачи крак в магазин в Германия. Килограмът излиза 9,42 евро, близо 20 лева. През лятото си бях в родни

„3,77 евро за 400 грама пачи крак в магазин в Германия. Килограмът излиза 9,42 евро, близо 20 лева. През лятото си бях в родния край, братовчед ми обикаляше по 7-8 часа из горите за 25-30 лева от 4-5 кила гъба. Казват, че през май дори се вадели над 100 лева, дано да е така.
Какво да се прави – разлика в стандартите! За едни е препитание, борба за хляба, за другите – деликатес и кеф.
Препоръчвам на моите земляци, ако могат да си позволят, да си правят и зимнина – консервиран пачи крак, задушен пачи крак, сушен пачи крак. Да си угаждат през зимата като истински европейци“, пише до 24rodopi.com наш гурбетчия от Германия.

Гъбите пачи крак имат антитуморен ефект, подобряват работата на имунната система, в помощ са при възпалителни процеси в организма.

Хиноманозът в пачия крак не само унищожава паразитите, но и техните яйца, за разлика от по-голямата част от фармацевтичните препарати. Ергостеролът засяга чернодробните ензими. Той се използва за неговото пречистване. Траметонолиновата киселина, която също се съдържа в пачия крак, влияе на хепатитните вируси и има хепатопротективно действие.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0