Гурбетчията: Бесен съм! Мобилен оператор ме смята за по-рисков от афганистанец!

Гурбетчията: Бесен съм! Мобилен оператор ме смята за по-рисков от афганистанец!

„По-надеждни клиенти ли са афганистанците и сирийците от българите и румънците в Германия!? Ще ви разкажа какво ми се случи днес, а вие ще си отговори

„По-надеждни клиенти ли са афганистанците и сирийците от българите и румънците в Германия!? Ще ви разкажа какво ми се случи днес, а вие ще си отговорите“, пише до 24rodopi.com наш гурбетчия в Германия.

„Днес съм бесен, ходих да си направя 2годишен договор за смартфон с неограничен интернет на промоция. Отказаха от фирмата О2 без причина – компютърът ме сочи като ненадежден клиент. Ходих до банката и до една друга запорна институция (Шуфа се казва), за да разбера причините за отказа. Кредитната ми история е перфектна – не биха ми отказали и автомобил на изплащане. Ходих до още няколко офиса на О2 – само тя има промоцията: неограничен Интернет със скорост 10 мегабайта +нов смартфон за  30 евро на месец. За сравнение следващата по изгодност фирма „Водафон“ ми дава ограничен интернет до 60 гигабайта със скорост 2 мегабайта и месечна такса 60 евро.

Накрая след цял ден лутане, причината лъсна: „Ако бе сириец или африканец, няма проблем. Но за българи и румънци не рискуваме. Имаме много случаи с тях, които подписват договора и после се връщат в родината си и не можем да ги издирим“, посочва нашенецът. Това е реномето на българите и румънците в Германия“, обобщава гурбетчията.

А за капак от половин час обикалям като гламав – искам да пия едно кафе. Не може – навсякъде искат ваксинационен документ с 2 дози или тест. Ядене или пиене – с 2 ваксини или тест“, добавя той.

Снимка: pixabay.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0