„Грийн партнърс“ към търговци: Не изхвърляйте кашони край контейнерите, уведомете ни!

„Грийн партнърс“ към търговци: Не изхвърляйте кашони край контейнерите, уведомете ни!

„Не изхвърляйте кашони в контейнерите. Складирайте ги, а после ни уведомете, за да дойде на място сметосъбиращ автомобил. Отп

„Не изхвърляйте кашони в контейнерите. Складирайте ги, а после ни уведомете, за да дойде на място сметосъбиращ автомобил. Отпадъците ще бъдат извозени безплатно!“.
Затова апелират от фирмата „Грийн партнърс“, която отговаря за сметоизвозването в Кърджали. Причината е в огромните отпадъци, които се трупат край контейнерите в близост до търговските обекти.
Съгласно разпоредбите на чл. 33, ал. 2 и ал. 4 от Закона за управление на отпадъците, ползвателите на търговски обекти са задължени да събират разделно отпадъците от хартия и картон и да ги предават за оползотворяване на фирми притежаващи разрешение за този вид дейност.
Във връзка с извънредното положение в страната и създалата се паника за презапасяване с хранителни продукти сред населението в града са образувани сметища около съдовете за смет от кашони, опаковки и др. Тези сметища са в много голям размер и е непосилно да бъдат извозени своевременно. Това от своя страна замърсява околната среда и опазването на човешкото здраве. Умоляваме търговските обекти да спазват изискванията на законодателството и да не допускат образуването на сметища. При необходимост Грийн партнърс БКС е готова да Ви съдейства в периода на извънредното положение и да Ви извози отпадъка след постъпила заявка на страницата на фирмата. Моля в тези трудни за всички дни да бъдем по ОТГОВОРНИ и СОЛИДАРНИ!“, посочват от фирмата.
Телефон за контакт: 0894 468 447.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0