Грамоти и базар: Домашна лимонада събра 500 лева за Васко!

Верни на себе си и традициите си, учениците от Ученическия парламент на СУ "Петко Рачов Славейков" с председател Антония Колева орга

Верни на себе си и традициите си, учениците от Ученическия парламент на СУ „Петко Рачов Славейков“ с председател Антония Колева организираха тържество за завършване на учебната година за седмокласниците и за гимназистите. Тази година те включиха в проявата и благотворителен базар с домашно приготвена лимонада и домашно изпечени сладки. Всичко протече при спазване на противоепидемичните мерки и разпорежданията в извънредната обстановка в двора на най-голямото училище.
97 грамоти за пълен отличен успех и за заслуги връчи директорът Милко Багдасаров на най-добрите ученици от 7 до 11 клас в училището за шампиони. В словото си той поздрави средношколците за по-високия среден успех, който регистрират тази година, въпреки дистанционното обучение, което, според него, не е силата на славейковци. „В нашето училище, в нашето голямо семейство, най-ценното е времето, в което реално сме заедно, незаменим е личният контакт“. Поздрави специално седмокласниците за успешно положените изпити, както и родителите на всички деца за неоценимата помощ по време на трите месеца и половина онлайн обучение.
Тържеството започна с патриотичен рецитал за българското слово на Емилия, Жулиде, Есиен, Джулия и Дефне, подготвен по време на пандемията. За доброто настроение се погрижи талантливата певица Мария-Магдалена Делчева от 9 клас.
Освен индивидуалните грамоти директорът връчи и две колективни награди – на Школата по история „ИстОрика“ и на Ученическия парламент.
Благотворителният базар пък приключи с рекапитулация от 500 лева. Домашната лимонада се оказа тотален хит и базарът приключи поради изчерпване на лимоните. Учениците обещаха на Багдасаров утре да продължат инициативата си, тъй като учителите им ще се съберат в двора на училището за педагогически съвет на открито.
За събиране на средства за лечението на малкия Васко Търпанов Ученическият парламент работи още от февруари месец. Младежите са поставили 6 кутии в магазини и заведения в града. До края на седмицата ще приберат кутиите и заедно с приходите от базарите ще внесат всички постъпления в банковата сметка. Наесен Васко ще бъде в предучилищна група в СУ „П. Р. Славейков“, а Милко Багдасаров обяви, че се надява двамата заедно да открият на 15 септември следващата учебна година.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0