Грамота от министъра за кампанията „Ваксини“ на РЗИ, най-дейното джипи пък е…(снимки)

Грамота от министъра за кампанията „Ваксини“ на РЗИ, най-дейното джипи пък е…(снимки)

Здравната инспекция в Кърджали е една от отличниците в страната при ваксинацията. Поради тази причина шефът на РЗИ д-р Виктор Кирчев бе удостоен с гра

Здравната инспекция в Кърджали е една от отличниците в страната при ваксинацията. Поради тази причина шефът на РЗИ д-р Виктор Кирчев бе удостоен с грамота от здравния миситър д-р Стойчо Кацаров.

„Това признание от Министерството е за всички колеги, за техните усилия в тази кампания“, посочи д-р Кирчев, след като грамотата му бе връчена от зам.-областния управител Павел Гатев.

Грамота от министъра получи и д-р Емилия Персенска. Тя е личния лекар в региона, който е извършил най-много ваксинации. На второ място е практиката на д-р Ерджан Фърънджъ.

Кърджали е в челните места по поставени дози срещу Ковид-19 на глава от населението. Към вчерашния ден те са 57 689. При 28 982 лица имунизационният цикъл е завършен.

Най-много ваксини са били поставени в кабинетите на Здравната инспекция-около 14 000 дози. На следващото място е болницата в Момчилград, а след нея-МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

„Разполагаме с всички налични в страната препарати“, посочи д-р Виктор Кирчев.

На снимките:

-Д-р Кирчев и Павел Гатев;

-Д-р Емилия Персенска

Очаквайте подробности!

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0