Гости от Турция научиха за Фестивала на чистите храни от Родопите

Гости от Турция научиха за Фестивала на чистите храни от Родопите

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си Наджи Кале, известен бизнесмен от побратимената община Нилюфер, Бурса, както

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си Наджи Кале, известен бизнесмен от побратимената община Нилюфер, Бурса, както и Ремзи Аптиоглу, почетен председател на Сдружението на изселниците от Пловдивския район „Филдер” в Нилюфер.  На срещата присъстваше и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Основната тема на разговорите бе продължаването на доброто сътрудничество между двете побратимени общини.

Кметът инж. Изет Шабан запозна гостите с предстоящите важни събития, които ще се проведат през тази година, като организирането и провеждането на Фестивал на чистите храни от Родопите, честването на 60-годишния юбилей от обявяването на Ардино за град, както и 100-годишнината от основаването на читалище „Родопска искра“ в град Ардино.

Наджи Кале предаде сърдечните поздрави от кмета на община Нилюфер Тургай Ердем, а почетният председател на „Филдер“ Ремзи Аптиоглу предаде поздравите на председателя на организацията Мюмюн Тенекеджи. Двамата изразиха надеждата си, че взаимоотношенията между двете побратимени общини ще продължат да се развиват и в бъдеще, както в икономическата, така и в културната сфера.

Гюнер ШЮКРИ, община Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0