Големи главоболия за двамата бегълци от карантината в Крумовград!

Районната прокуратура в Крумовград наблюдава две досъдебни производства за неспазване на задължителна карантина, съобщиха от пресцен

Районната прокуратура в Крумовград наблюдава две досъдебни производства за неспазване на задължителна карантина, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
На 17 март 32-годишен мъж е получил предписание да не напуска дома си за срока на карантината от 14 дни. При проверка полицейски служители установили, че той не се намира на адреса си в село в общината. На същата дата е предписана 14-дневна карантина и за 27-годишен мъж, който се върнал от Германия. Въпреки, че не трябвало да напуска жилището си, той заминал за чужбина.
Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.
Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0