Големите сърца от „Славейков“ събраха 4 368 лева за Васко!

Големите сърца от „Славейков“ събраха 4 368 лева за Васко!

1075 лева събра при последната си благотворителна акция Ученическият парламент на СУ "Петко Рачов Славейков" за подпомагане на лечен

1075 лева събра при последната си благотворителна акция Ученическият парламент на СУ „Петко Рачов Славейков“ за подпомагане на лечението на 6-годишния Васко Търпанов. Сумата бе внесена по банковата сметка, за да може семейството да поема разходите на малкия герой. Събраните средства са резултат от благотворителния базар на домашно приготвена лимонада и печени сладки, който гимназистите проведоха паралелно с тържеството за края на учебната година и с педагогическия съвет на открито на учителите през следващия ден. Събраната сума бе допълнена от парите в поставените кутии в самото училище и няколко търговски обекта.
Председателят на Ученическия парламент Антония Колева споделя, че всички те са взели много присърце съдбата на малкия Васко и с искрено желание организират акции, за да подпомогнат семейството му, което няма как да издържи финансово на непрекъснатите пътувания за лечение и процедури. Гимназистите дори не искат да знаят името на диагнозата му, за тях е важно детето да се оправи и наесен да тръгне в предучилищната група на СУ „П. Р. Славейков“ заедно с връстниците си. 
От акциите на Ученическия парламент до момента са събрани и внесени по сметка или предадени на семейството общо 4368 лева. След ваканцията инициативите продължават.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0