Година след трагедията: Нови два месеца срок за експертизите „Местан“

Година след трагедията: Нови два месеца срок за експертизите „Местан“

Разследването по случая „Местан“ отново бе удължено. Причината е в забавянето на комплексната съдебномедицинска и автоте

Разследването по случая „Местан“ отново бе удължено. Причината е в забавянето на комплексната съдебномедицинска и автотехническа експертиза, съобщиха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура в Кърджали.
Припомняме, че срокът на последното удължаване приключва на 14 април – точно година от тежкия пътен инцидент, при който загина детенце на 6 месеца.
Новият срок отново е двумесечен. След като заключенията по експертизите бъдат готови, от прокуратурата ще преминат към следващия етап по процесуално-следствените действия, посочиха от държавното обвинение.
Припомняме, че тежката катастрофа със загинало дете стана на 14 април м.г.
Произшествието възникна на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Последвал сблъсък с „БМВ“, движещ се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за кирковско село. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.
В продължение на месеци Местан бе единствен обвинен за инцидента. От прокуратурата обаче ще изправят пред съда и бащата на загиналото дете, който е бил зад волана на другия автомобил. Обвинението срещу Юсеин Ахмед е за съпричиняване на смъртта на детето. Спрямо него бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. След обжалването, съдът намали гаранцията на 1000 лева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0