Годината, част 5: Родопчанин работи 28 часа за… бутилка водка!

Годината, част 5: Родопчанин работи 28 часа за… бутилка водка!

Употребата на алкохол е интересно явление в Родопите, и за цялата страна всъщност. Измеренията стават други, галактиката се разширяв

Употребата на алкохол е интересно явление в Родопите, и за цялата страна всъщност. Измеренията стават други, галактиката се разширява…
Родопчанин ще трябва да работи по 28 часа за бутилка водка или уиски. Това обаче няма да е надницата на мъжа, а… наказанието. Нашенецът получи присъда за кражба. Той задигнал шест бутилки уиски и три бутилки водка. Заради тях ще трябва да работи 250 часа в полза на обществото или по 28 часа за бутилка.

Високият градус – високият дух

„Боклуци, знаете ли кой съм аз? Ще ви уволня всичките!“-това е най-често чуваната фраза от полицаи в Родопите преди да арестуват поредния жител на региона за нарушаване на обществения ред след употреба на алкохол.
Оказва се, че бандитите в Родопите пият за кураж преди всяко деяние, което по-късно влиза в полицейските хроники. Близо една трета от извършилите престъпление са лица, които са били в нетрезво състояние. Това сочи анализът на МВР дирекциите.

Баща напи детето си, после го… преби

Баща накара детето си да пие алкохол, а след като момченцето се „наквасило до козирката” и колабирало, „загриженият” родител го пребил от бой!
Уникалният случай „Възпитание в Махалата” станал на сватба в кърджалийския квартал „Боровец”.
Сватбеното тържество се провело на открито. Бащата присъствал на купона заедно с децата си-момче и две момиченца. Общият работник обаче решил, че 14-годишният му син е вече готов да навлезе с бойна крачка в живота. Той накарал детето да седне до него и му налял алкохол, „да го науча да пие”, оправдал по-късно действията си мъжът пред разследващите. След две чаши момчето било готово. Прилошало му, а бащата го изпратил да се прибира в къщи заедно със сестричките си. Вървейки по улицата детето колабирало, падайки на тротоара. Двете момиченца извикали бащата на помощ, а дошлият родител започнал свестяване със… здрав бой на неадекватното момче.
(Следва продължение)
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0