Глобиха най-известния чобанин в Кърджали заради… Бик нападна дете в… двора на манастир!

Глобиха най-известния чобанин в Кърджали заради… Бик нападна дете в… двора на манастир!

Бик нападна дете и възрастна жена в… двора на манастирския комплекс „Свети Йоан Предтеча“. Благодарение на намесата н


Бик нападна дете и възрастна жена в… двора на манастирския комплекс „Свети Йоан Предтеча“. Благодарение на намесата на свещеноиконом Николай Величков пък нямаше пострадали, а чобанинът получи глоба от Общината. След обжалване в съда, магистратите в Кърджали потвърдиха санкцията в размер на 150 лева. Тя бе наложена на един от най-известните животновъди в областния град-Айдън Ю.

Осем от животните на чобанина влезли в района на манастира на 24 септември миналата година. Кравите и бикът счупили дръвчета, лампи за външното осветление, застрашили дори възрастна жена и малко дете. Отец Николай подал сигнал до органите на реда. Той дори успял да запише номера на ушната марка на едно от добичетата. Полицейска проверка на място установила и собственика-небезизвестният Айдън Ю. На стопанина била наложена санкция по наредба на Общината, забраняваща пашуване на добитък в града. Животновъдът обаче обжалва глобата с мотиви за незаконосъобразност. Съдът в Кърджали потвърди санкцията.

„Животните нямат вина, тя се носи от стопаните, които са ги оставили без надзор. Сред тях имаше и бик. Това са едри преживни животни, които могат да застрашат живота и здравето на хората“, посочи след случая тогава отец Николай.

Припомняме, че Айдън Ю. стана известен като жалбоподател №1 на страната, след като заведе преди години 30 дела, като три от тях – за кравите си, спечели. Той обаче трябваше да се яви в съда и за опит за измама с евросредства. Айдън Ю. кандидатствал за субсидии в Разплащателната агенция към фонд „Земеделие“ със земите на около 80 собственици от Кърджали, без те дори да подозират, че мъжът е присвоил имотите им. Срещу него бе заведено дело в Окръжен съд.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0