Главният прокурор с намеса след „Повалиха ме и ме ритаха…“

Главният прокурор с намеса след „Повалиха ме и ме ритаха…“

Главният прокурор Иван Гешев поиска възобновяване на наказателно дело за побой край ардинско село. Искането бе входирано в Апелативния


Главният прокурор Иван Гешев поиска възобновяване на наказателно дело за побой край ардинско село. Искането бе входирано в Апелативния съд в Пловдив, след като окръжните магистрати в Кърджали прекратили производството.

Деянието било извършено преди повече от две години край населено място в община Ардино. Потърпевшият мъж заявил, че бил нападнат в гръб от двама братя. Свален на земята, ритан и удрян с юмруци по главата и тялото. На извършителите била наложена административна санкция по наредбата на Община Ардино за нарушаване на обществения ред. Прекратяването на производството от страна на Окръжния съд в Кърджали пък било обосновано с правилото ne bis in idem, или няма как едно лице да бъде съдено два пъти за едно и също нещо.

Главният прокурор на България оспори решението с иск в Апелативния съд в Пловдив. Магистратите обаче потвърдиха за правилно решението на съда в Кърджали и оставиха без уважение искането на прокурор №1 в страната. 

Решението им е окончателно и не подлежи на обжалване.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0