Главният мюфтия почете ифтара на духовното училище в Момчилград

Главният мюфтия почете ифтара на духовното училище в Момчилград

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи Ходжаефенди почете ифтара, организиран от Средното общообразователно духовно училище в Момчилград. Д

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи Ходжаефенди почете ифтара, организиран от Средното общообразователно духовно училище в Момчилград.

Духовният водач на мюсюлманите в България сподели трапезата през свещения месец Рамазан с близо 150 души, сред които директорът на учебното, ученици, както и официални лица, съобщиха от пресцентъра на мюфтийството.

Гости на ифтара бяха кметът на Момчилград Илкнур Кязим, новият районен мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, съветникът по социалните въпроси на към Посолството на Р. Турция в България Мехмет Генч.

„В дни, когато всички хора са обзети от страха от COVID-19, главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи е сред нас и сред нашите ученици. Приемаме това като уважение и подкрепа за духовното образование. То е в основата на възпитанието на поколение, което ще следва и предава заветите на Аллаху теаля“, заяви директорът на Средното общообразователно духовно училище в Момчилград Ахмед Бозов.

В учебното заведение се обучават 136 ученици от VIII до XII клас. 89 от тях са момчета, а 47 – момичета.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0