ГЕРБ: След тежния изборен ден ще има маневри между Общината и РИК, това граничи с тормоз!

ГЕРБ: След тежния изборен ден ще има маневри между Общината и РИК, това граничи с тормоз!

Областният предизборен щаб на ПП ГЕРБ - Кърджали протестира срещу наложената от Общината промяна в реда за предаване на изборните книжа

Областният предизборен щаб на ПП ГЕРБ – Кърджали протестира срещу наложената от Общината промяна в реда за предаване на изборните книжа, според която членовете на секционните избирателни комисии ще бъдат задължени да предават протоколите от гласуването на 4 април в РИК, а кутиите и чувалите с бюлетините – в Общината.

На практика това означава, че след приключване на вота хората от СИК ще бъдат транспортирани първо до Общината, за да оставят урните, после до РИК, за да предадат протоколите, а след това отново до Общината, за да върнат чувалите, се посочва в съобщение на ГЕРБ до медиите.


Подобни маневри между двете сгради след тежък изборен ден граничат с тормоз, ще подложат хората на физическо и психическо напрежение и ще предизвикат хаос, несъвместим с очакванията и на гражданите, и на политическите централи, и на изборната администрация, заявяват от щаба на ГЕРБ.

От там са изпратили жалба до РИК, ЦИК и ръководството на местната власт. „Недопустимо е да бъдат създавани допълнителни пречки пред членовете на секционните избирателни комисии  с оглед на пандемичната обстановка и риска за здравето и безопасността на хората. Грижата за членовете на СИК, а не комфорта на институциите, следва да бъде на първо място при провеждането и приключването на вота“, категорични са от ГЕРБ.

От щаба настояват за бърза и адекватна реакция – да бъде възстановен досега действащият ред за предаване и  съхранение на изборните книжа, а именно – цялата документация, урните и чувалите да се предават на едно място – в Дома на културата, където се помещава РИК.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0