ГЕРБ: Масови показни арести в Бенковски! Полицията: От началото на деня са задържани 4-ма в Кирковско

ГЕРБ: Масови показни арести в Бенковски! Полицията: От началото на деня са задържани 4-ма в Кирковско

„Органите на МВР са извършили масови показни арести в района на село Бенковски, община Кирково. Задържани са не само

„Органите на МВР са извършили масови показни арести в района на село Бенковски, община Кирково. Задържани са не само горски служители, но и членове на техните семейства. Същите са поставени в крайно унизителна ситуация, като са изведени публично с белезници и назидателно е афиширана партийната им принадлежност. Принуждавани са да лъжесвидетелстват и клеветят свои колеги в замяна на освобождаването им от ареста. Обискирани са личните им автомобили и оттам са иззети агитационни материали под предлог, че става дума за уличаващи доказателства“.

Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Кърджали.

„Сред задържаните лица има и такива, които не работят в системата на горите и въпреки това са обвинени в злоупотреба със служебно положение, търговия с гласове и уронване престижа на институцията. Срещу тях са отправени абсурдните обвинения, че принуждават други хора да членуват в ГЕРБ и да участват в секционни избирателни комисии. Възразяваме срещу развихрилата се полицейска репресия в Кърджалийско, огласяването на лъжливи твърдения за мними престъпления  и грубото потъпкване на презумпцията за невиновност. И питаме: кого обслужват показните полицейски акции, разпоредени от Бойко Рашков, защо са насочени единствено към членове и симпатизанти на ГЕРБ и кога ръководеното от него силово министерство ще „прихване“ брокерите на гласове за ДПС?“, питат от ГЕРБ.

„Убедени сме, че демонстрациите на власт целят само и единствено да сплашат избирателите на ГЕРБ, да омаскарят нейните активисти  и да лишат партията легитимно представителство в следващото Народно събрание. За бруталната полицейска репресия ще сезираме наблюдателите на ОССЕ у нас“, заяви Караянчева, водач на листата на ГЕРБ в Кърджалийско.

Четирима души са задържани от началото на деня към този момент в Кирковско. Лицата са на 36, 63, 60 и 51 години, посочиха от Областната дирекция на МВР.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Как не я срам да се показва по телевизията тази шматка