ГЕРБ-Кърджали зад Караянчева: ДПС и БСП искат да „обезглавят“ парламента!

ГЕРБ-Кърджали зад Караянчева: ДПС и БСП искат да „обезглавят“ парламента!

„ПП ГЕРБ Кърджали категорично се противопоставя на злоумишлените опити на политическото задкулисие, дирижирано от старата –

„ПП ГЕРБ Кърджали категорично се противопоставя на злоумишлените опити на политическото задкулисие, дирижирано от старата – нова коалиция между БСП и ДПС, да „обезглави“ българския парламент като отстрани неговия легитимно избран председател с напълно несъстоятелния аргумент, че брани авторитета на Народното събрание. Възразяваме срещу поисканата от тях оставка на Цвета Караянчева с фиктивния мотив: нарушаване на Kонституцията и законите на страната. Зад нея прозират нечисти тяснопартийни интереси, зле прикрити лидерски амбиции,            клиентелизъм, реваншизъм и жажда за власт, замаскирана като героична наполеонова поза“, се посочва в декларация от местната структура на партията в Кърджали.

„Цвета Караянчева е естествен, не назначен политически лидер, който вече 13 години се бори с хегемонията на ДПС в смесените райони. Това видимо е непростим грях за ДПС и огромна заплаха. Защо иначе партията ще бъде основен двигател на публичното обругаване на един достоен човек, силна жена и водач на борбата срещу монополизирането на Кърджали от ДПС. На принципа „Два конгреса – една цел“ социалистите и ДПС не крият амбициите си да получат поста на Цвета Караянчева по служебен път. Опомнете се, политически брокери! Пътят към властта не минава през гилотината, минава през редовните избори и доверието на българските граждани!“, се казва още в декларацията.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0