ГЕРБ вкарва в парламента 3-ма кърджалийци

ГЕРБ вкарва в парламента 3-ма кърджалийци

Най-много кърджалийци в 45-ото Народно събрание ще има от партия ГЕРБ. Разбира се, техните „командировъчни няма да бъдат подписан

Най-много кърджалийци в 45-ото Народно събрание ще има от партия ГЕРБ. Разбира се, техните „командировъчни няма да бъдат подписани“ с гласовете в 9-те Кърджалийско многомандатен район.

Гласовете в Кърджалийско гарантират на ГЕРБ само едно депутатско място. Пореден мандат ще спечели Цвета Караянчева.

Почетният гражданин на Кърджали Вежди Летиф Рашидов ще стане народен представител от Пловдив. Бойко Борисов е вписал приятеля си под №3, което място е избираемо.

Николина Панайотова Ангелкова, която е родом от Крумовград, но голяма част от живота й е преминал в Кърджали, е №2 в листата на ГЕРБ в София-област.

ДПС се очаква да спечели 3 мандата в област Кърджали, но реално от Кърджалийско са двама – Мукаддес Налбант, която от 15-ина години е столичнка, родена в Момчилград и работила в Кърджали и Байрам Байрам. Двамата са съответно 4-ти и 5-ти в листата, но както вече 24rodopi.com писа, вторият и третият – Хасан Азис и Ресми Мурад, няма да стават народни представители. Депутат от региона отново ще е Мустафа Карадайъ, който е родом от Борино, област Смолян.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0