Георги Чиликов: Между 6 месеца и година трябва на един треньор, за да промени стила на игра

Георги Чиликов: Между 6 месеца и година трябва на един треньор, за да промени стила на игра

„Аз съм от една седмица с момчетата, но преди това съм бил помощник в Първа лига и съм разузнавал отбора на „Арда 1924“. Да Ви кажа честно съм доволен

Аз съм от една седмица с момчетата, но преди това съм бил помощник в Първа лига и съм разузнавал отбора на „Арда 1924“. Да Ви кажа честно съм доволен от това, което виждам. Това са моите критерии по отношение на работата. По отношение на играта, ако трябва да съм честен, има доста да се надгражда, доста е свършено от треньорите преди мен, свършена е доста работа и то в положителен аспект. Аз имам моивиждания за играта, но до този момент е минало доста малко време, за да мога да променя нещата. На един треньор му е нужно време от поне 6 месеца до година, за да може да промени нещо в стила на игра, така както иска той.“.

Това обяви треньорът на „Арда 1924“ Георги Чиликов, който пое тима след като Димитър Димитров-Херо напусна.

Чиликов посочи, че в момента не мисли за стила на игра, а за заздравяване на резултатите.

Отборът бе напуснат от няколко играчи, поради една или друга причина не са дошли други футболисти на тяхно място, и от там е нормално да има лек спад в играта. Имам определени изисквания към играта, видях, че това се получи срещу Пирин и през второто полувреме срещу Ботев Пд, но само в определени моменти. Трябва да се мисли в дългосрочен план, в момента не е това актуалното. В този момент е много трудно да вземеш добър играч, който да е свободен. От тук нататък ние в лицето на треньорите, Ивайло Петков като спортен директор, ще трябва да преценим как да действаме в тази посока, за зимата имам предвид“, посочи Чиликов.

За надграждане от това, което е направил отборът не е невъзможно, но ми се струва много трудно поради много причини. Трябва да сме реалисти все пак. Момчетата и емоционално, и физически дадоха максимума от себе си. Ако те искат да продължат в тази посока, трябва да работят още повече. Защото падне ли нивото на тренираност, ще има такива резултати като с Ботев, Локомотив София и др. Ще има демотивация и ние като треньори трябва да преценим кой и кога може би е стигнал този пик и трябва да бъде заменен, или да поговорим с него“, допълни Чиликов.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0