Георги Чепишев: Кърджали иска депутат от партията, която ще управлява! И не само заради Обходния път…

Георги Чепишев: Кърджали иска депутат от партията, която ще управлява! И не само заради Обходния път…

Георги Чепишев е втори в кандидатската листа на "Има такъв народ" в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район.   Г-н

Георги Чепишев е втори в кандидатската листа на „Има такъв народ“ в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район.

 

Г-н Чепишев, поискахте право на отговор във връзка с публикацията ни „Избирателят: Кърджали може да остане без депутат от управляващата партия!“, която е лична позиция на наш читател. Кое ви подразни?

– Уважаваме всяко мнение, всяка позиция, но на финала на предизборната кампания трябва да се прилага на максимум коректността в поднасянето на информация относно вота в неделя, в противен случай има риск медията да запее в хора на „калинките“, които твърде партизанската се надъхват взаимно, че тези, които са създавали години наред порочни практики, пак ще се върнат, и че дори ще наказват. Няма как да стане. Край! България се променя. Това е факт. В Кърджали нещата може и по-бавно да се случват, но старото няма да се върне. Време е за друго!

 

-Нека да не звучи предизборно, а да сведем думите ви до 100 процента „право на отговор“.

– В позицията на вашия читател се посочва, че според социологическите проучвания и логиката на данните от последните избори в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, ДПС ще спечели 3 мандата, а „Има такъв народ“(ИТН) и ГЕРБ – по 1. Посочва се и другия вариант: 4 за ДПС и 1 за ГЕРБ. Но защо изобщо се прави допускане за четвърти мандат на ДПС точно сега? От въвеждането на системата Хеър-Ниймайер при разпределяне на мандатите на всеки вот слушаме за четвъртия мандат на ДПС, но това се случи само веднъж. Няма да се случи този път. „Генералната репетиция“ беше в Благоевград, където избирателите категорично ни подкрепиха и ясно поставиха управляващите в последните 11 години на 3-то място. Водещите социологически агенции в резултатите си от последните дни също определят „Има такъв народ“ като първа политическа сила. Не виждам причина да допускаме, че в тази обстановка е възможен четвърти мандат на ДПС в област Кърджали.

Четвъртият мандат ще е на „Има такъв народ“. Това е основният извод от нашите срещи с жителите на област Кърджали.

Държа да отбележа още един ключов детайл – срещаме се с много хора, които искат реални промени и симпатизират на малките партии с никакви шансове да влязат в парламента. Те осъзнават, че ако не гласуват за нас, вотът им ще остане прахосан – ще ощетят преди всичко себе си. Целта ни е обща, а начинът е да сформираме максимално стабилно мнозинство. С отворената си кампания в последния месец доказахме, че сме готови за диалог и всяко мнение ще бъде чуто.

 

Авторът на материала, който е наш сътрудник, родом от Кърджали, но живеещ в чужбина, често е повдигал темата за Обходния път. Този път стига до извода, че ако няма управляващ депутат, този мегапроект пак ще остане само идея. Нима не е прав? Това не звучи предизборно, той просто е един загрижен избирател.

– Това е желязната логика. Над 10 години нещата в Кърджали не се случваха, защото мнозинството депутати бяха от опозицията, властта имаше един народен представител, който обаче смяташе, че е правилно да пречи, да блокира инициативите на опозицията. Смисълът на това да бъдеш народен представител е да служиш в интерес на суверена си, а не да играеш в междупартийни борби.

Радвам се, че това успяхме да изговорим с хората и в областния град и в по-малките населени места. И с активните избиратели, и с тези, които в последните години не са гласували, но сега ще отидат и ще дадат своя вот, защото са убедени, че промяната се случва.

Да имаш 5-има депутати от региона и нито един да не е от управляващите, и цяла България да сочи Кърджали, че не знаят какво правят по време на избори – това няма да се случи. Защото самите избиратели ни казват, че няма да го допуснат. Защото Кърджали без депутат от управляващата партия не означава само отново отлагане във времето на строителството на Обходния път, но и много още инициативи, които ще направят област Кърджали по-добро място за живеене.

Този път избирателите в област Кърджали са информирани, свободни и знаят какво искат.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0