Гангстери със стил: Позлатен телефон с лика на Путин е открит в Брендо

Гангстери със стил: Позлатен телефон с лика на Путин е открит в Брендо

Телефон с лика на Путин е открит в арестувания в Украйна Евелин Банев-Брендо. Снимка на бутиковото бижу, открито при ареста на Брендо в Киев, беше р

Телефон с лика на Путин е открит в арестувания в Украйна Евелин Банев-Брендо. Снимка на бутиковото бижу, открито при ареста на Брендо в Киев, беше разпространена от украинските медии.

Арестуваният български наркотрафикант има присъди в Италия, България и Румъния и трябва да бъде екстрадиран, но засега не е ясно къде.
От българската прокуратура обявиха, че са започнали действия по процедурата по екстрадиция.
На този фон украински медии публикуваха нови разкрития около ареста на кокаиновия крал в Киев.
Позлатеният телефон е с гравиран лик на руския президент Владимир Путин и герба на Русия. Телефонът е пуснат в продажба преди 4 години на цена от над 3000 долара. Не е ясно обаче дали телефонът е ползван от Брендо, тъй като той е познат в криминалния свят със своята предпазливост. Сред арестуваните в Киев има и още двама души – молдовец и украинец.
Според експерти арестът в Киев може да е бил свързан със създаването на нов пазар и нова ниша, различна от трафика на кокаин.
Следите на Евелин Банев се губят още през 2018 г., когато изчезва от България, въпреки наложената му забрана по дело, продължило 12 години.
Последната публична поява на Брендо е от март 2017 г. в сградата на Съдебната палата в София. Тогава соченият за кокаинов крал беше уловен от обективите на камерите, след като Апелативният съд му постанови присъди от шест години затвор за пране на пари от наркотрафик.
В италианските медии се появи информация, че през организацията на Брендо са минали 40 тона кокаин, което означава, че той е най-големият български гангстер.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0