В Черноочене отбелязаха Деня на детската книга

В Черноочене отбелязаха Деня на детската книга

Училищата на територията на община Черноочене, макар и онлайн, и тази година активно се включиха в честването на 2-ри април – Ден


Училищата на територията на община Черноочене, макар и онлайн, и тази година активно се включиха в честването на 2-ри април – Денят на детската книга.

В последният ден на дистанционно обучение преди пролетната ваканция малките възпитаници от отделните класове на Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене четоха произведения от датският писател Ханс Кристиан Андерсен, автор на приказките „Новите дрехи на царя“, „Оловният войник“, „Малката русалка“, „Малката кибритопродавачка“, “Принцесата и граховото зърно“ и др. Подготвиха и тематична изложба „Молбата на книгата“.


Целта е приобщаване на децата към света на книгите, възпитаване любов към четенето, преодоляване проблемите с неграмотността. ,Книгите все още са най-тихите и най-верните приятели на децата, те са най-откритите и най- мъдрите съветници, подчертават учителите.

На 2 април светът отбелязва Международния ден на детската книга. Инициативата се чества във всички страни и има над 50-годишна история. Датата съвсем не е избрана случайно. На 2 април преди 1805 години в Одензе се ражда датският писател Ханс Кристиан Андерсен.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0