В „Славейков“ готвят автошествие на 24 май!

В „Славейков“ готвят автошествие на 24 май!

В първия ден на седмицата ръководството и колективът на СУ „Петко Рачов Славейков“ се събра във виртуална Актова зала и

В първия ден на седмицата ръководството и колективът на СУ „Петко Рачов Славейков“ се събра във виртуална Актова зала и проведе своя пръв педагогически съвет онлайн. По традиция иновативни в идеите и методите си, учителите обсъдиха предстоящите задачи в иначе така наситения с празници и мероприятия месец май. Решиха да организират автошествие по случай 24 май и виртуално ученическо самоуправление на 9 май.
Директорът Милко Багдасаров „събра“ учителския колектив, за да направи пробно включване и да „види“ колегите си в реално време. Виртуалната стая се нарича „ЗАЕДНО“ и събира в себе си целия педагогически състав. Условията на работа при невъзможност за физическо присъствие в училище и завършване на учебната година чрез онлайн обучение изискват гъвкавост и придобиване на нови умения. Със задоволство директорът отчете активността и инициативността както на учителите, така и на учениците. Онлайн обучението върви гладко и учебната година ще приключи успешно, сигурни са педагозите на СУ „П. Р. Славейков“.
Наред с непосредствения учебен процес обаче те са решени да не пропуснат нито един момент от учебната година. Правят вече организация за провеждане на шествие на 24 май, спазвайки всички изисквания за изолация и дистанция. Шествието ще бъде с автомобили, ще тръгне от двора на училището и ще премине през града. Преди това славейковци ще изпратят своите абитуриенти, ще отличат най-заслужилите и ще връчат приза „Първенец на випуска“. Всичко това ще протече при стриктно спазване на всички правила за превенция. На имейла на училището пък всички ученици ще могат да изпращат своите индивидуални и групови изпълнения на химна „Върви, народе възродени“, инструментал на който вече се разпространява из класовете, а тези изпълнения ще бъдат компилирани в общо видео за празника.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0