В Момчилград: Успешно дистанционно обучение!

В Момчилград: Успешно дистанционно обучение!

Дистанционно обучение се прилага успешно във всички училища на територията на община Момчилград след обявяването на извънредно полож

Дистанционно обучение се прилага успешно във всички училища на територията на община Момчилград след обявяването на извънредно положение в страната заради COVID-19. Това заяви ресорният заместник-кмет по образование Гюлюзар Исмаил. Тя допълни, по този начин училищата придобиват опит за дигиталзиация, а учителите имат възможност да се квалифицират при използването на новите технологии в класната стая.
Училищата ни прилагат успешно едно от новите въведения на Министерството на образованието и науката за електронни дневници. Целта е оценките и забележките на учениците да бъдат достъпни онлайн за тях и за родителите им. Системата дава пълна информация за писмени и устни изпитвания, класни работи и родителски срещи. 
Ежедневно се подават справки към РУО за броя учители и ученици, които не могат да се включат онлайн поради липса на устройство или интернет връзка. За децата със специални образователни потребности се извършват консултации по телефон, като се разговаря с родители и настойници от Центровете за настаняване от семеен тип.
„Учителите ни ще се справят с предизвикателствата, пред които е изправено обществото ни. Радващо е, че успяват  да се адаптират бързо към промените, които обхващат и сферата на образованието”, каза още Гюлюзар Исмаил.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0