В Момчилград: Изолирано отделение с 3 готови екипа за пациенти с коронавирус

В Момчилград: Изолирано отделение с 3 готови екипа за пациенти с коронавирус

Изолирано отделение със самостоятелен вход, в което при необходимост да бъдат настанявани болни с коронавирус, е обособено в момчил

Изолирано отделение със самостоятелен вход, в което при необходимост да бъдат настанявани болни с коронавирус, е обособено в момчилградската болница. В момента са подготвени 12 легла, но при необходимост броят им може да бъде удвоен. Отделението е напълно изолирано и са спазени всички изисквания на здравното министерство. В това се убеди кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, която посети здравното заведение и разговаря с работещите в него. Ръководството на болницата е сформирало 3 екипа, които да работят на смени 24 часа в денонощието. Всеки екип включва лекар, 3 медицински сестри и санитар. В изолираното отделение ще бъдат хоспитализирани болни в средно състояние, а по-тежките случаи ще се лекуват в Кърджали. Болницата в Момчилград разполага с необходимите лични предпазни средства.
„Спазени са всички стандарти. Важно е, че отделението е със самостоятелен вход и няма да се стигне до смесване на потоците хора. Болницата има готовност да реагира на случаи с коронавирус“, заяви Илкнур Кязим. Тя се срещна и с тримата семейни лекари в Момчилград, които я увериха, че са получили подробни инструкции и са наясно как да действат при случай на Covid-19. Илкнур Кязим пое ангажимента общината да осигури предпазни шлемове за семейните лекари.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0