В „Майстора“: Да направим добро чрез мартенички!

В „Майстора“: Да направим добро чрез мартенички!

Първи март е един от най-големите празници за малки и големи. Празник, изпълнен с традиции, и символ на прераждането в природата. На то

Първи март е един от най-големите празници за малки и големи. Празник, изпълнен с традиции, и символ на прераждането в природата. На този ден всеки се окичва , не само с мартеници, които най-близките хора са му подарили, но и с усмивка и надежда за едно ново и по-добро начало.

В СУ“Владимир Димитров-Майстора“ доказаха, че доброто е в техните сърца, като се включиха в благотворителната инициатива под наслов “Да направим добро“.  Децата от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания  – Пазара и ДЦДУ „Надежда“ изработиха прекрасни мартеници, които бяха закупени от ученици и учители от  училището.

С огромно желание и въодушевление малките „Майстори“ се включиха в ежегодния конкурс за най-красива и оригинална мартеница. С помощта на своите учители и родители  те изработиха безброй мартеници, с които закичиха своите учители, децата от Детска градина „Щастие“  и Детска градина „Орфей“, съучениците си от СУ“Йордан Йовков“, както и жители от квартала.

В училището бяха подредени и кътове с мартеници с най-красивите мартеници  и картички. Госпожа Башлиева, директор на училището, връчи грамоти за най-красива, най-голяма, най-оригинална и най-рошава мартеница. Грамоти имаше и за родителите, взели активно участие  в подготовката на празника. По традиция посрещнахме Баба Марта с обичаи, наричания, танци, песни и прескачане на огън за здраве.

Честита Баба Марта на всички! „Бъдете здрави, успявайте във всичко, развивайте таланта в себе си, „Майстори“! „ – пожела на всички директорката на училището.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0