В кърджалийско училище отбелязаха световния ден на добротата

В кърджалийско училище отбелязаха световния ден на добротата

17 февруари се отбелязва като Ден на спонтанните актове на доброта /Random Acts of Kindness Day/ - една от новите инициативи на междуна


17 февруари се отбелязва като Ден на спонтанните актове на доброта /Random Acts of Kindness Day/ – една от новите инициативи на международните благотворителни организации. Тя има глобално значение и не зависи от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. На този ден трябва да се опитаме да сме по-добри, мили и безкористни и то без да очакваме в замяна същото, посочват от кърджалийското Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбелязаха днешния ден с рисуване на сърца и представяне на презентация за доброто. Целта на този празник е да обедини хората от всички нации, независимо от различията в културното наследство, религията, езика. Датата има за цел да подчертае значението на добрите дела и добрите дела. Само това ще позволи на целия свят да се противопоставя успешно на войни, насилие, тероризъм и други неприятности, като помага на всеки народ да запази собствената си уникалност, оригиналност, индивидуалност.

“Стресът и умората в напрегнатото ежедневие често ни правят равнодушни към проблемите на другите до момента, в който се окаже, че самите ние се нуждаем от протегната ръка. Няма малко или голямо добро. Всеки акт на доброта е достатъчно ценен сам по себе си. Важно е да правим добро, без да очакваме нещо в замяна и то не само в един ден от годината”, призова директорът на училището Марияна Пеева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0