В Комотини пак са кахърни: Много гърци харчат парите си в Кирково!

В Комотини пак са кахърни: Много гърци харчат парите си в Кирково!

"Кирково се съживи след отварянето на „Маказа“ и отпадането на задължителната карантина". С тези думи голяма българска м

„Кирково се съживи след отварянето на „Маказа“ и отпадането на задължителната карантина“. С тези думи голяма българска медия посреща гърците, които са преместили пазара от Комотини в Кирково“, пише в репортаж гръцкият „О хронос“.
Колегите от Комотини визират публикацията на 24rodopi.com „След отварянето на „Маказа“, Кирково се съживи! Гърците харчат евро за пелети, тухли и… хазарт“. Цитирана е и друга публикация на 24rodopi.com за срива на обороти в Кирково по време на ограниченията и невъзможността гърците да пътуват през месеците април, май и началото на юни.
Търговците в Кирково вече се справят добре, за разлика от търговците в Комотини, отбелязва „О хронос“.
Покупките на гърците в България не бива де се критикуват, предвид „празните джобове“ по време на епидемията, пишат колегите и отбелязват, че местният бизнес е потърсил съдействието на политиците за законови промени в данъчната сфера, които да направят цените в Северна Гърция конкурентоспособни на цените в областите Кърджали и Смолян. Особено по отношение на цените на горивата, защото нови 3 бензиностанции в област Родопи спрели да работят. Местните депутати са призовани да обединят усилията си в тази посока.
В много сектори на юг вече отчитат положителни параметри вследствие на тръгналия поток от туристи през ГКПП „Маказа-Нимфея“, но като цяло гърците харчат повече пари в България, отколкото българите – в Гърция.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0