В „Йовков“ пяха на монголски и… ето я наградата

В „Йовков“ пяха на монголски и… ето я наградата

В Средно училище „Йордан Йовков“ вече пристигна призът, с който бе удостоена Детската фолклорна вокална група към училищ

В Средно училище „Йордан Йовков“ вече пристигна призът, с който бе удостоена Детската фолклорна вокална група към училището в Международния онлайн конкурс Азия фолк 2020 г. Малките изпълнители – Елиф Шабан, Милослава Гърнева, Стоянка Петрова, са част от групата и с тяхната ръководителка, госпожа Матева, през цялото лято репетираха в училището, за да разучат текста и мелодията на монголската народна песен „Sers er salhi“, която изпълниха с български аранжимент и типичната за българския фолклор орнаментика. В изпълнението бе използван традиционен съпровод на гъдулка от гъдуларя Веселин Дойчев. Нашите момичета почувстваха и пресъздадоха по фантастичен начин песента и бяха отличени подобаващо с диплом и сертификат II степен.
„Форумът е доказателство, че можем да живеем в културен свят, без никакви граници, че можем да се срещнем помежду си чрез музиката, която усещаме в сърцето, без определен повод…“, подчерта в изказването си директорът на надпреварата, госпожа Цацрал Баатар. За пристигналата по интернет наградата призьорите разбраха от директора на училището, Нели Кюпрюджиева, която ги поздрави за престижната награда и им пожела нови успехи.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0