В „Йовков“ пуснаха белите лястовици срещу Ковид-19!

В „Йовков“ пуснаха белите лястовици срещу Ковид-19!

За 63-та година СУ „Йордан Йовков“ отпразнува патронния празник на училището. По надслова: „С мъки, с нещастия е пъл

За 63-та година СУ „Йордан Йовков“ отпразнува патронния празник на училището.

По надслова: „С мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко добро – любовта между хората“, изречени от героя на Йовков – Сали Яшар, се родиха картини, фотографии и различни по вид литературни произведения, а компютърните технологии бяха използвани, за да се създадат невероятни презентации по темата.

Въпреки пандемичната обстановка, на празника се посветиха много събития.

Туристите се проявиха, като направиха поход до язовир “Кърджали“, и там се позабавляваха със спортни игри, между които и дърпане на въже между ученици и учители.

Осмокласниците на госпожа Симитчиева и 5 б клас под ръководството на госпожа Димитрова се потопиха в света на литературата и четейки Йовкови творби, дискутираха мотива за любовта по време на бедствие чрез постъпките на героите, за които любовта и надеждата са основни ценности.

Малките ученици се включиха в щафетите с обръчи и топки, показаха умения за скачане на въже и умело подхвърляха перцата на бадминтона. Всеки клас получи и подарък от ръководството на училището – пъзели и настолни игри.

Госпожа Русева и 3 г клас направиха картички, с които отбелязаха, както 1 ноември – Деня на народните будители, така и патронния празник на училището!

Учениците от 4 б клас изработиха бели лястовици и прогониха Ковид – 19, като изписаха „Не на пандемията“!

За всеки от конкурсите наградите се раздаваха в различен час, в специално създаден за това кът. Белите лястовици, ситуирани по опънати за случая жици, напомняха за произведението на великия Йовков.

Ръководството на училището поздрави всички ученици и учители, взели участие в Йовковите дни, наградените в различните конкурси, създателите и участниците в празничния клип, който може да бъде видян в сайта на училището.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0