В „Байкал“: Не искаме високо строителство, пак ли „наши хора“ имат интерес?!

В „Байкал“: Не искаме високо строителство, пак ли „наши хора“ имат интерес?!

Общинските съветници от ПП ГЕРБ възразяват срещу подготвяното от община Кърджали изменение на общия устройствен план на града в частта

Общинските съветници от ПП ГЕРБ възразяват срещу подготвяното от община Кърджали изменение на общия устройствен план на града в частта му за УПИ XVII-253  в кв. 46 по плана на кв. „Байкал“, съобщиха от пресцентъра на местната структура на партията. Изменението на плана ще бъде подложено на обществено обсъждане на 30 юни, съгласно Закона за устройство на територията.

Според жителите на „Байкал“ въпросната промяна цели да бъде разрешено високо етажно застрояване. Има съмнения, че стъпката е в услуга на лица, близки до ръководството на общината, които са придобили имоти в квартала и имат инвестиционни намерения. „Сезираме кмета и областния управител за недоволството на местните хора, които са твърдо против да има високо строителство в „Байкал“ и събират протестна подписка. Настояваме за намесата на компетентните органи и съблюдаването на обществения интерес, който в случая е на път да бъде пренебрегнат заради частния“, категорични са от ГЕРБ. 

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0