В Ардино: Спазвайте карантината, хора над 60 години да не излизат!

В Ардино: Спазвайте карантината, хора над 60 години да не излизат!

Във връзка с издадена заповед на министъра на здравеопазването за необходимостта от предприемане на мерки във връзка с усложняващат

Във връзка с издадена заповед на министъра на здравеопазването за необходимостта от предприемане на мерки във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати напомнително писмо до всички държавни институции, както и до работодателите в малкия и среден бизнес на територията на общината, в което ги призовава за стриктно спазване изискванията на министъра на здравеопазването, РЗИ-Кърджали и издадените заповеди.
„Нека заедно да споделим и да спазваме наложените ограничителни мерки, които са неминуеми за успешно справяне с вирусната инфекция. Нека всички да проявим разум, да бъдем отговорни, за да се справим заедно със ситуацията“, заяви инж. Изет Шабан.
Във връзка с разпространението на COVID-19, Община Ардино въведе допълнителни мерки и ограничения. От началото на седмицата, достъпът на граждани до сградата на общинската администрация е ограничен, а обслужването се извършва от фронт-офис на главния вход на общинската сграда. Осигурени са предпазни маски за всички служители, работещи в общинската администрация.
Извършени са дезинфекционни мероприятия на необходими  места, съгласно указанията от Министерството на здравеопазването, с най-голямо струпване на хора, като автогарата, общински пазар.
В местната Многопрофилната болница за активно лечение и филиала на Центъра за спешна медицинска помощ, е създадена добра организация за работа. Община Ардино осигури респиратни маски МР-70 за медицинския и обслужващ персонал, които защитават дихателните пътища от радиоактивен прах и аеролози. Въведен е контрол върху пропускателния режим в лечебното заведение.
Препоръчва се временно преустановяване на частните мероприятия с масов характер на открито и в закрити помещения на територията на община Ардино, както и да се преустановят посещението на гражданите на пазарите, както следва: гр. Ардино – понеделник; Бял извор – петък; Жълтуша – събота; Падина – неделя.
При завръщане на лица, пребивавали в чужбина, да се спазва 14дневен карантинен период при домашни условия.
Умоляват се гражданите да останат по домовете си, особено хората над 60-годишна възраст.
Гюнер ШЮКРИ
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: