„Вяра, Надежда и Любов“ става дежурна градина за децата на медици

„Вяра, Надежда и Любов“ става дежурна градина за децата на медици

Община Кърджали изпрати писмо до министъра на здравеопазването проф.д-р Костадин Ангелов с искане да разреши отваряне на дежурна детска

Община Кърджали изпрати писмо до министъра на здравеопазването проф.д-р Костадин Ангелов с искане да разреши отваряне на дежурна детска градина за децата на работещите в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и Центъра за спешна медицинска помощ. Детското заведение предстои да работи в периода 27 ноември-21 декември.

Решението бе взето на заседание на Общинския кризисен щаб. Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис проведе разговори с ръководствата на болницата и ЦСМП. На тях им бе предложено да изготвят списък на децата на специалистите и лекарите, които са на първа линия в борбата с COVID – 19. Решено бе в периода на новите ограничителни мерки тези децата в предучилищна възраст да приюти детска градина „Вяра, Надежда и Любов“, която се намира в централната част на областния град. На заседанието присъства и директорът на детското заведение Невин Камбер.

Д-р инж. Азис изрази надежда за положително становище от страна на здравния министър на искането от страна на общината да се направи изключение в наложените с негова заповед противоепидемиологични мерки в страната за периода 27 ноември-21 декември, една от които е затварянето на детските градини.

Ако до края на деня се получи разрешение, общината ще направи необходимата организация от понеделник  определената дежурната детска градина да приеме децата на медиците и специалистите от болницата и спешна помощ, за да се подпомогне тяхната работа в грижите за болните от COVID – 19.

24rodopi.com

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0