Възрастните съпрузи се молели в болницата: Не ни връщайте, ще умрем!… От Англия ли дойде COVID-19 в Ардино?

Паника настъпила в ардинската болница при появата на 71-годишния мъж и 68-годишната му жена, със симптоми на коронавирус. Никой от м

Паника настъпила в ардинската болница при появата на 71-годишния мъж и 68-годишната му жена, със симптоми на коронавирус. Никой от медицинския персонал не искал да се доближи до тях, да им вземе проби, да ги настани в специално обособеното отделение в малката общинска болница. Медиците били на мнение, че спешно двамата трябва да бъдат закарани в кърджалийската болница. Болните възрастни хора се разплакали и започнали да се молят: Не ни връщайте, не ни оставяйте да умрем!
От Кърджали пък отказали прием, защото двамата пациенти нямали проблеми с дишането. Накрая педиатър обслужил заразеното с коронавирус семейство.
Това заявиха пред 24rodopi.com близки на възрастните жители на ардинското село Горно Прахово.
Педиатърът д-р Гюнер Осман, който ръководи болницата, потвърди пред 24rodopi.com за случилото се с пациентите. Заяви, че той ги обслужил и дори им взел секретите за тестовете. В Ардино нямат наличен персонал за лечение на заразени с COVID-19.
Двамата пациенти са с двойна пневмония. Мъжът е диабетик, а на жената наскоро е правена коронарография.
Припомняме, че съпрузите, които са двойни граждани, са дошли от Истанбул в родното Горно Прахово на 12 март. Всяко лято си идвали на село, но този път пристигнали по-рано заради погребение на техен близък. За траурната церемония от Англия пристигнал и зетят на 71-годишния мъж и 68-годишната жена. Не е изключено той да е носителят на COVID-19, който предал коронавируса на двамата възрастни.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0