Възпитаниците на Езиковата в Кърджали отново лидер по немски език в национален мащаб

Възпитаниците на Езиковата в Кърджали отново лидер по немски език в национален мащаб

Националният кръг на осмото национално състезание, организирано от издателство  „Клет България”, се състоя в Ловеч на


Националният кръг на осмото национално състезание, организирано от издателство  „Клет България”, се състоя в Ловеч на 29 май. Сложността на задачите, високата конкуренция и огромният брой участници от авторитетни езикови институции от цялата страна правят състезанието едно от най-важните събития за всички български ученици, изучаващи езика на Гьоте и Шилер.

Немскоезичните ученици от ЕГ „Христо Ботев“ Кърджали не отстъпиха и тази учебна година от типичния си маниер да се включат активно с състезанието. Те бяха най-многобройните участници, класирали се  за финала на престижната надпревара. Дванадесет ботевци премериха знания си с най-добрите от България във всички възможни нива на състезанието (А1, А2, В1, В2 и С1). Те разнесоха отново славата на град Кърджали и училището си, представяйки успешно своите отлични знания и умения за владеене на немски език. Сигурни в своя успех сега с нетърпение очакват резултатите от класирането, което ще им донесе призови места.

След отстъпващата пандемия от COVID-19 желанието на учениците и техните ръководители да  покоряват нови върхове не само в учебната подготовка бе допълнено с интересна  екскурзиантска програма. Възпитаниците на кърджалийската езикова гимназия отделиха време да отдадат дължимото на родната култура и история. Те посетиха  Музея на розата в Казанлък, храм – паметника „Рождество Христово” край село Шипка и се изкачиха на историческия връх. С интерес разгледаха стария Ловеч  и Ловешката средновековна крепост, които са символични дестинации за всеки гост в  града на люляците.

Ръководството на гимназията пожелава на всички участници още бъдещи успехи и много интересни  вълнуващи дестинации.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0