Второкласници събраха 255 лева за Васко!

Второкласници събраха 255 лева за Васко!

Само за няколко дни учениците и учителите в кърджалийското СУ "Петко Рачов Славейков" събраха за лечението на малкия Васко Търпанов сум

Само за няколко дни учениците и учителите в кърджалийското СУ „Петко Рачов Славейков“ събраха за лечението на малкия Васко Търпанов сумата от 500 лева. Второкласниците от 2″е“ клас с учители Илиян Митков и Леман Ахмедова поставиха в кутията 255 лева, отделени от техните семейства за болния малчуган. Освен това те проведоха кратка дискусия с класния си ръководител за нуждата да помагаме и да бъдем добри, както и да пазим своето здраве и здравето на хората около нас.

От няколко дни върви акция на децата от движение „Ръка за помощ“ с ръководител Снежана Сиракова, които изработват сурвачки, а приходите от продажбата им са за Васко. Когато преминат на дистанционно обучение от понеделник, прогимназистите ще продължават да творят от домовете си.

От другата седмица учениците от гимназиалния етап на обучение също се включват в инициативите. Ученическият парламент от месеци провежда кампании за подпомагане лечението на Васко Търпанов. За момента са поставили кутията в учителската стая на СУ „Петко Рачов Славейков“, в която учителите дават своя принос, а през следващата седмица ще провеждат благотворителни инициативи.

Васко е възпитаник на предучилищна група в училището за шампиони и всички славейковци приемат присърце неговата съдба. Детето е с онкологично заболяване, преминало е през операции, множество химиотерапии и лъчетерапии. В момента надеждите на семейството са насочени към възможността да бъде извършена операция в Германия, откъдето дават голям шанс за справяне с тежкото заболяване. Необходимите средства за операцията и рехабилитацията са в размер, непосилен за младото семейство.

Събраните от децата и учителите на СУ „Петко Рачов Славейков“ средства ще бъдат внасяни регулярно в дарителската сметка на името на Васко Търпанов.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0