Виртуално училище заработи в школо по време на дезинфекция

Виртуално училище заработи в школо по време на дезинфекция

В деня за дезинфекция на кърджалийското СУ „Йордан Йовков“ , когато учениците бяха по домовете си, се наложи дистанционно о

В деня за дезинфекция на кърджалийското СУ „Йордан Йовков“ , когато учениците бяха по домовете си, се наложи дистанционно обучение. Това бе повод да бъде тествано на 100% изработеното още миналата учебна година Виртуално училище.

Досега то бе използвано частично от отделни карантинирани паралелки, но в петъчния ден всички класове още в 07.45 бяха на линия. Завеждащият компютърните кабинети, учителят по информатика, Нурай Нури, заедно с бившия си ученик Юксел Салиев, направиха Виртуалното училище в първите месеци на пандемията. След като всички ученици и учители бяха обучени и въоръжени с технически средства се установи, че Виртуалното училище на „Йовков“ работи перфектно.

„Днес, по време на онлайн обучението се наложи да увеличим броя на сървърите от 1 на 4, които обслужваха провеждането на уроците до края на деня. Ако се налага да работим при такива условия и среда сме готови“, казаха създателите на виртуалното училище.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0