„ВиК“ преследва за 236 лева борч 431 км!

„ВиК“ преследва за 236 лева борч 431 км!

Осъдиха крумовградчанка за неплатена сметка във Варна   „ВиК“ не прощава неплатени сметки. Дори преследва по над 430 километра з

Осъдиха крумовградчанка за неплатена сметка във Варна

 

„ВиК“ не прощава неплатени сметки. Дори преследва по над 430 километра за 236 лева. Водното дружество във Варна осъди крумовградчанка, „спестила“ си от вода. Дамата навъртяла десетки левове за жилище в „морската столица“. Фактурите били за ползвана вода в периода 2017-2020 година.

Делото бе заведено в съда в Крумовград, където живее жената. Магистратите признаха родопчанката за виновна. Тя трябва да плати главница от 236 лева, ведно с лихвите, както и разноски по делото, които са в размер на над 400 лева.

Десетки са случаите на дела срещу жители на Родопите, заведени от „ВиК“ дружества в страната, дори и от „Топлофикация“-София за неплатени сметки за ползваните услуги.

„Нашенци все още смятат, че има разлика между постоянен и настоящ адрес. Когато си ползвал дадена услуга някъде, няма мърдане. Същото е и с провиненията по пътищата в Европа. Камери засичат нарушители, съдът легитимира глобата, а решението се праща за потвърждение към български съд. След това са вече служителите на НАП, които отговарят за вземанията. Дори лична карта не може да се поднови без платени задължения. С други думи, минаха времената на „Карам с български табели, нарушавам законите, никой не може да ме открие на село“, коментира за 24rodopi.com юрист от региона.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0