„ВиК“ в Кърджали даде старт на търгове за 68 млн. лева, започва големият ремонт на магистралния водопровод

Най-голямата поръчка е за 17.9 млн. лв. без ДДС и е за реконструкция на магистрален водопровод и на главни водопроводи Въпреки и

Най-голямата поръчка е за 17.9 млн. лв. без ДДС и е за реконструкция на магистрален водопровод и на главни водопроводи

Въпреки извънредното положение и притесненията на строителния бизнес, че държавата и общините ще спрат да обявяват обществени поръчки, в последния месец ВиК операторите в страната всъщност дадоха старт на търгове за общо над 420 млн. лв. без ДДС.
Големите поръчки за изграждане или ремонти на водна инфраструктура ще се финансират основно по оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) 2014 – 2020 г. Те обаче тръгват със закъснение и трябва да приключат до 2024 г., за да се усвоят средствата за водна инфраструктура успешно.
„ВиК Кърджали“ също ударно е започнало да обявява търгове по ОПОС, като дружеството има точно четири години да проведе процедури, да подпише договори с изпълнители и да завърши строителството, пише „Капитал“. Oбщата инвестиция във ВиК инфраструктура по европейската програма там ще е за почти 68 млн. лв. и финансирането вече е осигурено.
Най-голямата поръчка е за 17.9 млн. лв. без ДДС и е за реконструкция на магистрален водопровод и на главни водопроводи. Търгът за доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа в агломерацията е за 10.3 млн. лв.q а за реконструкция и модернизация на пречиствателна станция „Енчец“ – за 10.7 млн. лв. Най-малката поръчка на ВиК оператора е за 5.95 млн. лв. и е за реконструкция и доизграждане на водопроводна мрежа в Кърджали и Момчилград.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0