Викат Валентин Златев на разпит в прокуратурата

Викат Валентин Златев на разпит в прокуратурата

Шефът на Контролния съвет на ”Лукойл България” Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщ

Шефът на Контролния съвет на ”Лукойл България” Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщиха столични медии. От компанията са заявили, че Златев ще се яви на посочената дата.
В продължение на години Златев бе сочен за най-могъщия и влиятелен бизнесмен в България след Васил Божков.
По повод публикации в медии и информации в социалните мрежи, че Златев е издирен и се укрива в чужбина, шефът на пресцентъра на „Лукойл България“ заявява, че Златев е извикан като свидетел.
По думите й че поводът за призовката е списъкът, който прокуратурата намери на гърба на снимка в жилището на бизнесмена Атанас Бобоков, обвиняем след акцията срещу боклука заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.
Не е ясно също дали Златев се намира в страната.
Преди дни вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че следващият след Васил Божков е именно Валентин Златев.
Междувременно Комисията за защита на конкуренцията влезе със съдействието на полиция и съд в офисите на Българската петролна и газова асоциация и ги запечата. Приятелят на Златев, зам.-министърът Красимир Живков, бе задържан по време на акция срещу незаконен внос и преработка на боклук. Живков вече е уволнен.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0