„Византийците“ и „Акоморието“! Отиваш в Гърция – значи си предател с държавни пари?!

„Византийците“ и „Акоморието“! Отиваш в Гърция – значи си предател с държавни пари?!

Юрналите се нашенци в посока Гърция след 15 юни щели да харчат по плажовете парите, които държавата им отпускала по време на извън

Юрналите се нашенци в посока Гърция след 15 юни щели да харчат по плажовете парите, които държавата им отпускала по време на извънредното положение заради коронавируса!?
Разбирате ли докъде я докарахме?
Целият народ е от келепирджии, на които бай ви Ганя и дисагите не е достоен да носи.
„Аз ще почивам на българското Черноморие и ще подкрепя българския туризъм. Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат…“, изрече един БГ актьор. И той председател на нещо си, някакъв съюз. Същият, който преди години оплю актьорите в театъра в Кърджали, че едва ли не за нищо не стават, „гюбекчии“ и т.н., та после им се извиняваше. Беше по повод желанието на тогавашния културен министър да закрие една от сцените. И председателят на съюза реши да запее в хора на бодрите слагачи на властта. Това обаче е минало. Сега е в другия хор, на друг министър. Та същият в момента критикува българите, които летуват на гръцкото море.
„Властта направи достатъчно и за тези, които ще почиват в Гърция. Защото парите, които получиха половината от тези, които видяхме на другата опашка за Гърция, са хора, на които държавата със сигурност е помогнала заради COVID-19. Получили са пари най-вероятно от държавата, защото семействата им най-вероятно са останали без работа“, изрече от ефира актьорът, изиграл ролята на Ачо Циганина в „Дунав мост“.

Дали този път ще се извинява отново?

Защото правилното е да се каже, че държавата дава кредити заради COVID-19. Помощите, грантовете още не са тръгнали. Това е коректното. Както има разлика между „актьори с хиляди фенове“ и „актьори-чиновници, които разчитат  на държавна заплата“, така и кредити и помощи.
На Ачо от „Дунав мост“ не му е ясно и че огромна част от нашенци, тръгнали към Гърция, са сезонни работници. Защо отиват при „византийците“, ами защото са будали и бягат от икономическия рай, наречен България!?
Много хора живеят в приказките. Дали на Шехерезада, дали в други, не е от толкова голямо значение. Но факт! Щом държавни служители изплащат кредити за по милион лева с небивала скорост.

„Византия“ срещу „Мутро барока“


И да, хиляди нашенци, особено родопчани, отново ще почиват на Бяло море. Едно, че им е по-близко, второ по-чисто, трето-по-спокойно. Няма мутро барок, бетон върху плажовете, фекалии не се изливат във водата, за сметка на Акоморието у дома. Няма и възможност да станат свидетели на престрелка между групите на Очи, Уши, Носове и друга паплач в заведенията.
Няма да ги одрусат с 50 лева за шезлонг, който бил от дърво от някъде си. Няма да им сервират храни със съмнителна възраст. Причините са много.
„Византийците“ ни мразили в червата, ама родните така ни обичат, че ни подаряват съдържанието на червата по крайбрежието.

И все ще излезе някой, който да оплюе народа си заради правото му на избор.

Държавата се тресе от скандали. Малки, големи, но и последователни.
„Чакай, де, аз може да искам да ходя на Бетономорието чак като стане готов хотелът-подпорна стена на плаж Алепу, дет` мъжът на министърката го проектирал“, би казала колоритната леля Райна от Пловдив. И със сигурност ще се хареса на народа много повече от дежурните тълковчици – Биковци, Харизановци или последният гърмящ срещу комунизма Гърневски.
Най-тежкото е, че народът вече бива разглеждан като „прост полов орган“. За постоянна употреба. Толкова прост, че трябва да му се обясни, че черното е бяло и обратно. Толкова полов, че онождането му не е спирало.
И всеки несъгласен трябва да бъде наказан. От големите капацитети на облажените от властовите софри. Трябва да се срамуваш, да сведеш глава, да се самобичуваш?
Дотам я докарахме.
Щом отиваш в Гърция – значи харчиш държавни пари. Щом си на Бяло море – значи си предател.
За държавните пари, тоест нашите, е пределно ясно Кой ги харчи, но за другото поне замълчете. Не прекалявайте. Българите бяха предадени, от една шепа хора, отговорни за всичко случващо се.
Не прекалявайте, защото в един момент и извиненията няма да помогнат!

Приятно Беломорие на всички, които са минали и ще преминат през „Маказа“ това лято! Приятно да е и Акоморието на Ачо! Въпрос на избор.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0