Вижте защо падна средната скорост на пътя Кърджали – „Маказа“ (видео)

Вижте защо падна средната скорост на пътя Кърджали – „Маказа“ (видео)

Патрулки имаше днес на опасните пътни участъци в 7-те кърджалийски общини. Полицейското присъствие на всяка от критичните отсечки ме

Патрулки имаше днес на опасните пътни участъци в 7-те кърджалийски общини.
Полицейското присъствие на всяка от критичните отсечки между Кърджали и „Маказа“ намали драстично средната скорост между областния град и граничния пункт.
Както вече 24rodopi.com писа, специализирани операции по опазване на обществения ред, безопасността на движението и контрол на противоепидемичните мерки са планирани през трите почивни дни на територията на областта. 75 служители на ОДМВР-Кърджали ще се включат в изпълнението на основните задачи. Главната цел на контрола по пътищата ще бъде да се подпомага и регулира движението при необходимост, за да може гражданите да се придвижват лесно и безаварийно. Засилени ще бъдат мерките по главния път към ГКПП „Маказа“, на изхода на Кърджали и общинските центрове. Наличната мобилна техника за спазване на скоростните режими ще бъде включена на рискови за пътнотранспортни произшествия места. Водачите ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. Специален акцент в охраната на обществения ред ще бъдат районите край училищата, паркингите на големите търговски вериги и там, където е възможно присъствието на повече хора.
Полицейските служители ще следят за спазване на противоепидемичните мерки, предписани от здравните власти. Засилено ще е полицейското присъствие в дните, когато се очаква интензивно напускане на региона и при завръщането в последния почивен ден.
Илия Илиев, стажант-репортер

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0