ВИДЕО: Вятър със скорост 61 км/ч и огнен ад край Старово и Самодива! Десетки срещу стихията

ВИДЕО: Вятър със скорост 61 км/ч и огнен ад край Старово и Самодива! Десетки срещу стихията

Заради силния вятър огнената стихия, с която се борят над 20 огнеборци и десетки доброволци, в Кирковско превзема нови територии към 19.30 часа на 6 с

Заради силния вятър огнената стихия, с която се борят над 20 огнеборци и десетки доброволци, в Кирковско превзема нови територии към 19.30 часа на 6 септември. Както вече 24rodopi.com писа, горят над 200 дка недостъпни борови гори между селата Самодива, Старово и Стоманци.

Огненият ад е близо до една от махалите на село Старово. Паника е обзела местните жители. Освен екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ тук е и кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман.

„В Старово живеят около 100 души. Заради силния вятър има реална опасност огънят да стигне до къщите на долната махала. Прави се всичко възможно това да не се случи“, заяви пред 24rodopi.com кметът на общината.

До 61 км/ч достигнаха поривите на силния вятър днес в Кърджалийско. За утре също е обявен жълт код.

22-ма пожарникари с 8 противопожарни автомобила от РДПБЗН-Кърджали, служители на Държавното горско стопанство и местно население гасят голям горски пожар в района на село Самодива, община Кирково, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР след 19.30 часа. Към момента няма застаршени населени места. Сигнал за пожара е подаден на тел.112 в 14,46 часа днес, след което незабавно са организирани силите за потушаването му.

Около 250 декара иглолистен горски масив е обхванат от пламъците, а силният вятър и пресеченият терен допълнително затрудняват действията по гасенето. Огънят е ограничен и под контрол от страната на най-близките населени места. Работата на екипите продължава и към момента.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0