ВИДЕО: 13 150 усмивки, предизвикани от един звънец…

890 първокласници чуха за първи път днес училищния звънец в различни училища в област Кърджали. Класните стаи в града край Арда и периферията се напъл

890 първокласници чуха за първи път днес училищния звънец в различни училища в област Кърджали. Класните стаи в града край Арда и периферията се напълниха с общо 13 150 ученици, сочат данните на Регионалното управление на образованието.

Въпреки пандемичната обстановка, новата учебна година в Кърджали започна повече от празнично. В най-голямото училище „Петко Рачов Славейков“  тя стартира с най-малките ученици – пъстри, цветни, алени и много усмихнати. 180 първокласници прекрачиха прага на школото. 

“Мили малки първокласници, чувствайте се в училище като у дома си. Учете се, печелете, конкурирайте, очаровайте както го правят всички ваши каки и батковци от 2-ри до 12-ти клас. Чувствайте се свободни навсякъде, това училище вече а ваше“, каза в приветствието си към най-малките директорът Милко Багдасаров.

Кметът Хасан Азис поздрави всички ученици, учители и родители.

“Най-сърдечно ви поздравявам по случай първия учебен ден и откриването на новата учебна година. Това е ден, в който всички ние с трепет прекрачваме прага на родното училище. Ден на неизчерпаема радост и знание, ден на просвещението“, посочи кметът.

В двора на школото бе проведено и второ тържество за по-големите ученици. Те, заедно с директора Милко Багдасаров и кмета на Кърджали Хасан, изиграха танца на надеждата срещу Ковид-19 „Йерусалема“.

Първият учебен ден в СУ“Йордан Йовков“ също бе отбелязан тържествено. В двора на школото се бяха събрали учители, ученици и родители. Най-развълнувани отново бяха първокласниците. Стаите, в които тепърва ще попиват знания, бяха украсени и цветни, както повелява традицията.

“Прекрачете прага на нашето училище. Доверете се на вашите учители и знайте, че това са най-верните ви спътници в пътешествието на знанието, което започва от днес за вас“, поздрави всички присъстващи директорът на училището Недялка Кюпрюджиева.

Тържеството от двора се пренесе в модернизираната и обновена училищна сграда, разполагаща с най-новите иновативни образователни технологии, които допринасят за качественото обучение на подрастващите.

Повече за празничния 15-ти септември, вижте във видеото:

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0