ВИДЕО: 1222 заявления за лични документи за 2 дни

ВИДЕО: 1222 заявления за лични документи за 2 дни

Мерки срещу вируси: Попълване на документи – извън Паспортна Във връзка с предотвратяване на разпространение на заболява

Мерки срещу вируси: Попълване на документи – извън Паспортна

Във връзка с предотвратяване на разпространение на заболяването COVID-19 в структурите на МВР в областта са разпоредени превантивни и организационни мерки, съобщиха от регионалния пресцентър на полицията. Служителите, извършващи административни услуги, са запознати с указанията на Медицинския институт на МВР за адекватна лична защита. В помещенията за административно обслужване се извършва периодично проветряване, дезинфекция на разграничителните стъкла, плотове, дръжки на врати. Направена е доставка на дезинфектанти  и ръкавици, които са раздадени по структурите, където се извършват услуги на граждани.  За да се ограничи струпването на хора, на гражданите се препоръчва по възможност да попълват документите си извън помещенията и да спазват препоръките за безопасна дистанция при изчакване на реда си.
1222 заявления са били приети на 9 и 10 март 2020 г. в паспортните звена в ОДМВР-Кърджали. В сектор „Български документи за самоличност“ са били обслужени през двата дни 651 граждани. Два мобилни екипа са приели 31 заявления в две институции в областния град във вторник. Един екип е работил в село Тихомир, където са обработени документите на 110 души, за сряда в същото населено място е заявен прием на още 100 заявления.
Към момента продължава и приемането на заявки за мобилни екипи по институции, предприятия и населени места.
На снимките и видеото: Пред Паспортна служба в Кърджали, 10 март 2020-та

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0