ВИДЕО: Този спорт е за феновете, не за парите! Любовта или я имаш, или я нямаш…

24rodopi.com/Коментари/Спорт   „Публиката за нас няма никакво значение“. Думи на един бивш треньор на „Лудогорец“ при гостуването на тима в

24rodopi.com/Коментари/Спорт

 

„Публиката за нас няма никакво значение“. Думи на един бивш треньор на „Лудогорец“ при гостуването на тима в Белград на носителя на КЕШ за 1991 година „Цървена звезда“.

Ами, феновете нямат значение, когато ги нямаш.

В неделя международният отбор на „Лудогорец“ гостува на „Левски“ в столицата. Победи с головете на Елвис и Текпетей в края.

След мача десетки деца излязоха на терена, за да прегърнат футболистите на „сините“, под оглушителните скандирания на родители, батковци, каки.

Сякаш любимците им бяха спечелили с пет на нула. Сякаш не играе единадесетият в класирането. Въпреки трудностите, дълговете, кризата.

Любовта не се купува. Тя е в сърцата. И, не, публиката има значение. Тя е най-важна. Този спорт е за нея. Не за парите, не за оборота на фирмата, в която се е превърнал клубът. Там, където има любов и фенове, там винаги ще има футбол. Каквото и да е финансовото състояние. Какъвто и да е крайният резултат. Преди парите, първо е любовта. Но това няма как да бъде разбрано от фирмаджии, нито пък да ги посрещнат така, дори след загуба.

Никой на стадиона не се зарадва на успеха на т.нар. „орли“. Имаше обич, но тя бе от хиляди към… загубилите. Защото това е магията да обичаш неистово.

Вижте децата, усетете любовта.

***

Ако преди пет години някой бе казал, че „Арда“ ще играе в Европа след втория си сезон в А група, всички щяха да го помислят за луд. Или може би за ял развалени кренвирши с лютеница, с каквото хранеха футболистите тогава. 

Е, стана. Пет години по-късно. Публика няма, има цупене от лошите резултати. Някои хора, още не станали католици, и затърсиха да седнат на престола на Папата… 

Парите и успехите не правят любовта. Нея или я имаш, или я нямаш./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0