Видео: Тихо и скромно в Деня на храбростта

Видео: Тихо и скромно в Деня на храбростта

Въпреки отменените тържества за 6 май – Гергьовден и Деня на храбростта и Българската армия, представители на местната и държавна

Въпреки отменените тържества за 6 май – Гергьовден и Деня на храбростта и Българската армия, представители на местната и държавна власт в Кърджали уважиха празника и поднесоха венци пред Паметника на Освободителите в Градската градина. Това, те направиха поотделно и в различен час едни от други.

„Честит Ден на храбростта и Българската армия! Пожелаваме на всички Вас, скъпи съграждани, здраве и благоденствие! Честит Гергьовден и Хъдърлез!“, пожела кметът на Кърджали Хасан Азис. Заедно с ръководството на Общината той поднесе венци и цветя на паметника.

Венец от името на ОбС на ДПС-Кърджали поднесоха председателят на общинската организация на ДПС Лятиф Расим и председателят на Младежко ДПС Кърджали Юзкан Али. С едноминутно мълчание  пред Паметника на Освободителите присъстващите  се преклониха  пред паметта и делото на падналите за свободата на България воини.

Малко по-късно това сториха и зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев, както и общински съветници от ГЕРБ.

В Деня на храбростта и Българската армия кърджалийските социалисти също спазиха традицията и се поклониха пред паметника на българските воини, паднали за освобождението на Кърджали. В знак на признателност те поднесоха венци и цветя.

За втора поредна година общоградските тържества бяха отменени заради пандемията.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0