ВИДЕО: След кризата се очаква да оцелеят най-сериозните инвеститори, продажба „на зелено“ остава в миналото?!

Пандемията от коронавирус накара икономиката в световен мащаб да забуксува, а размерът на щетите от кризата тепърва ще се оценяват.

Пандемията от коронавирус накара икономиката в световен мащаб да забуксува, а размерът на щетите от кризата тепърва ще се оценяват. Много сектори на бизнеса бяха замразени и с все още неясно бъдеще. Коронавирусът обаче не спря строителния бранш, дори в малките областни градове.
Като рекордна година в бранша отчетоха 2019-та в Кърджали. Ръст на сделките с недвижими имоти с 30 на сто, както и на оборотите. Високите приходи, предопределени от нестихващото търсене, пък са напът да извадят почти невредим сектора от пандемията.
Стотици бяха сделките през м.г., като общият оборот надхвърли 20 000 000 лева, са анализите на общата картина на водещи инвеститори в бранша, направени за 24rodopi.com. Постиженията предопределиха и бъдещите вложения в обекти, работата по които не спира дори в режим на извънредно положение.
„Годината беше изключително добра. В момента има известен спад в търсенето, но все пак запитванията продължават. Заради наложените мерки, най-често контактуваме с клиенти по телефона. Въпреки кризата с пандемията, все още има много свободни средства, както в страната, така и в чужбина. При евентуално влизане в Еврозоната, цените на имотите ще скочат, затова сега е моментът за сигурни инвестиции“, коментира Пламен Пеев от „Ариете Сити център“. Комплексът в центъра на Кърджали е готов на 60 процента. Над половината от жилищата вече са продадени. Работата в луксозния комплекс не е спирала, а строителството върви по график. Секция А вече е с издаден Акт 16, секция Б е с Акт 14. „Ариете Сити център“ предлага общо 200 апартамента. Комплексът се разгръща на 35 000 кв. метра удобство, качество, съчетани със съвременните тенденции в архитектурата. 10-етажната сграда се строи с бързи темпове, привличайки все повече интереса и вдигайки класа на имотния пазар край Арда.
Мнението на хората в бранша е, че сериозни сътресения след пандемията за строителството няма да има. Но те все пак ще се усетят заради „премереност“ от страна на купувачите. Прогнозите са, че ще се залага на най-доброто и то при завършен вид. Схемата „Продавам на зелено, с парите строя“ най-вероятно ще остане в миналото, а на пазара ще останат сериозните фирми в бранша.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0